Niš

Grad Niš je jedan veoma neobičan grad na jugu Srbije. Nalazi se u nišavskoj kotlini, na važnim saobraćajnicama i oduvek je smatran kapijom Istoka i Zapada. Jedan je od najstarijih gradova na Balkanu, a svoj povoljan geografski položaj duguje tome što se na ovom području ukršta više putnih pravaca.

Južnjački temperament, gostoljubivost i srdačnost je ono što je karakteristično za stanovnike ovog grada. Niš i njegova okolina imaju izuzetne predele koje morate posetiti ukoliko dodjete u ovaj kraj.

Bogatstvo ovog grada se ogleda ne samo u prirodnim već i u antropogenim vrednostima.  U ovom gradu nastale  su izuzetne gradjevine koje su i danas svedoci burne istorije.
Poznat je kao grad Meraklija. Nišlijama je kafana uvek bila druga kuća, gde su turisti uvek dobrodošli, pa ako dolazite u Niš, da biste doživeli duh tradicije, pored restorana treba posetiti i sledeće lokalitete :

  • Arheološki park Medijana koji predstavlja kulturno dobro od izuzetnog značaja koje potiče iz četvrtog veka naše ere.
  • Spomenik na Čegru , mesto gde se odigrala Čegarska bitka u kojoj je stradao veliki broj srpskih vojnika ali i veliki broj Turaka.
  • Ćele kulu, kulu od lobanja koja je jedinstven spomenik na ovim prostorima, nastao nakon bitke na Čegru.
  • Nišku tvrdjavu, koja se nalazi na obali reke Nišave, u samom centru grada i najočuvanija je turska vojna gradjevina.

 

Popularni smeštaj

Le Palace Apartments Niš, Medijana

1 noćenje
od 2.880 RSD
0 Recenzija

Migex stambena zgrada Niš

1 noćenje
od 11.000 RSD
0 Recenzija

Vremenska prognoza