Копаоник

Копаоник је највећи планински масив у Србији. Један његов део је заштићена зона Национални парк Копаоник, који по броју ендемичних врста представља један од најзначајнијих центара биодиверзитета ендемичне флоре Србије, а поседује и највећи ски центар у земљи.

Захваљујући развијеном туристичком центру са савременим хотелима и пратећим објектима, Копаоник представља један од највећих и најпосећенијих планинских туристичких центара у земљи. Највиши врх на Копаонику је Панчићев врх са 2.017 метара надморске висине на коме се налази маузолеј чувеног српског природњака Јосифа Панчића по коме је и добио име.

Туристички центар Копаоник активан је и ван зимске сезоне и представља једну од омиљених дестинација за рекреацију и одмор током топлијег периода године. Углавном се ужива у активностима као што су шетња, планинарење, бициклизам, а у понуди су и школе тениса, кошарке и јахања. Бројни терени врхунских квалитета доступни су за спортске припреме па се тако и ви можете рекреирати на местима где се припремају српски репрезентативци.

Популарни смештај

Вила Старс *** Копаоник, Рашка

1 ноћење
од 3.600 РСД
0 Рецензија

Апарт хотел МујЕн Луx Копаоник, Рашка

1 ноћење
од 3.999 РСД
0 Рецензија

Апартмани у Вили МујЕн Цомфорт Копаоник, Рашка

1 ноћење
од 4.199 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза