Нови Сад

Позициониран на Дунаву,  са Тврђавом из XVII века и на раскршћу најважнијих саобраћајница, у близини Фрушке горе са 17 културно-историјски важних манастира, са салашима у непосредној околини, атрактивним старим градским језгром, многобројним музејима, престижним Новосадским сајмом, и као домаћин бројних светски познатих фестивала и манифестација. Град Нови Сад поседује сву потребну разноликост понуде неопходну једном савременом туристичком центру.

Од бројних туристичких вредности можемо издвојити Дунав који представља основно обележје града. Нарочито је познато шеталиште Београдски кеј и бројне плаже дуж обале од којих је најлепша и најуређенија Штранд.

Одређено време треба посветити и Петроварадинској тврђави, која је грађена  у 17. и 18. веку и представља културно-историјски споменик. У оквиру Тврђаве се налазе Музеј града Новог Сада, Академија уметности, опсерваторија и архив града. На овом месту се традиционално у јулу месецу одвија музички фестивал EXIT, проглашен за најбољи у Европи.

Популарни смештај

Преноћиште Камењар Нови Сад

1 ноћење
од 2.000 РСД
0 Рецензија

Емералд Дреам Нови Сад, Нови Сад

1 ноћење
од 2.800 РСД
0 Рецензија

Преноћиште Тера Нова Врдник, Ириг

1 ноћење
од 2.500 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза