Стара планина

Стара планина регионално припада Источној Србији. Планиниски масив Старе планине састоји се из Заглавка и Висока, у којима доминирају Трговишки и Бели Тимок, односно Височица и Топлодолска река.

Проглашена је за Парк природе 1997.године. Ова планинска лепотица је подручје са изузетним вредностима са становишта разноврсности биљног и животињског света и њихових заједница, као и геоморфолошких, геолошких, хидролошких и хидрогеолошких особености, у којем је присутан традиционални облик живота и културних добара.
Ово подручје је изузетно атрактивно за сеоски туризам. Природа је нетакнута, села сликовита, а ту је и богато античко и средњевековно наслеђе, као и занимљив фолклор.

У долини Тимока сместила су се села, где се сусрећу етно мотиви касноримске ископине и споменици. Књажевац и околина су много година уназад познати и по изузетним винима.

Ски центар Стара планина из године у годину добија нове садржаје и постаје све примамљивија дестинација за љубитеље зимских спортова. Скијалиште “Бабин зуб” поседује жичару четворосед “Коњарник” са покретном траком за укрцавање скијаша, и ски лифт - сидро “Сунчана долина”, као и дечији ски вртић.

Поред тога, у ски центру Стара планина је изграђен систем за вештачко оснежавање, како би, и у случају недостатка природног снега, посетиоци центра могли да уживају у зимским спортовима.

Стара планина ће веома брзо постати један од највећих и најзначајнијих скијашких центара у Србији, посебно намењен љубитељима скијашких спортова и квалитетног скијања у окружењу неизмерне лепоте и нетакнуте природе.

Популарни смештај

Преноћиште "БАЈКА" Црни Врх, Књажевац

1 ноћење
од 3.400 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза