Тара

Тара, дивља и предивна планина, прави је одмор и лек и за душу а и за тело. Прелепи видиковци на које можете да одете, тепих ливада, путеви који воде кроз шуму одлични су за шетњу. Поглед на језеро, мирис шуме кроз коју води пут до извора где можете убрати и по коју купину, шумску малину, чији су мириси веома интензивни, учиниће да заљубљеници у природу остваре свој сан.

Овој планини вредност даје очувана природна средина, богат и разноврстан биљни и животињски свет, и блага клима. Највећа атракција планине Таре су густа листопадна и четинарска шума. Чувену Панчићеву оморику, најлепши четинар Европе, веома ћете лако препознати међу осталим дрвећем због специфичног изгледа и велике висине. Најпознатије дестинације које обавезно треба посетити уколико сте на Тари су Митровац, Калуђерске Баре, језеро Заовина. Током лета језеро је веома пријатно за купање. Налази се на 6 километара источно од Митровца.

Интересантан је и излет на Мокру Гору, и вожња “ћиром”, популарном Шарганском осмицом,која траје око 2,5 часа. Током вожње проћићете кроз тунеле, предивне шуме и брда, видећете околна села, речице и вијугаве путеве. Треба посетити и Мећавник на коме је изграђен познати “Дрвен-град” Емира Кустурице.

Популарни смештај

Кућа Типи Тара Тара (планина), Бајина Башта,

1 ноћење
од 4.224 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза