Врњачка Бања

Врњачка Бања је највеће и најпознатије бањско лечилиште у Србији и традиционално врло привлачан туристички центар за одмор и рекреацију. Бања се налази у централној Србији, око 200 км јужно од Београда. Утицај оближњих планина даје микро клими Врњачке Бање посебан карактер и чини је веома пријатном. Врњачка Бања има веома дугу лечилишну традицију. На Врњачком топлом минералном извору у времену од II до IV века Римљани су изградили своје лечилиште и опоравилиште AQUAE ORCINAE. О томе нам сведоче археолошки налази у ужем језгру римске бање, односно базен за купање, римски извор топле минералне воде.

Шира област Врњачке Бање представља најбогатије и најзанимљивије туристичко подручје Србије. Чист ваздух и прелепи пејзажи само су део онога што Врњачку Бању препоручује својим посетиоцима. Од Моста љубави па све дуж Врњачке реке простире се чувени Бањски парк. Шеталиште дугачко 2 км које је заштићено липовим дрвећем, јапански врт који дочарава вегетацију и начин живота у Јапану, ниско украсно растиње, али и скулптуре домаћих и страних аутора чине парк симболом Врњачке Бање.

Најстарија грађевина у Врњачкој Бањи је Храм рођења пресвете Богородице из времена владавине Милоша Обреновића, а у околини бање налазе се манастири Жича, Студеница, Љубостиња и Стубал који чувају успомену на славну средњовековну историју Србије и династију Немањића.

Највећу посећеност Врњачка Бања током године бележи за време Карневала и фестивала Ловефест. Тада се бања гости бројне туристе, како домаће, тако и из иностранства.

 

Популарни смештај

Вила Ас Врњачка Бања

1 ноћење
од 4.500 РСД
0 Рецензија

Гоцки конаци Гоч, Врњачка Бања

1 ноћење
од 3.600 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза