Ниш

Град Ниш је један веома необичан град на југу Србије. Налази се у нишавској котлини, на важним саобраћајницама и одувек је сматран капијом Истока и Запада. Један је од најстаријих градова на Балкану, а свој повољан географски положај дугује томе што се на овом подручју укршта више путних праваца.

Јужњачки темперамент, гостољубивост и срдачност је оно што је карактеристично за становнике овог града. Ниш и његова околина имају изузетне пределе које морате посетити уколико дођете у овај крај.

Богатство овог града се огледа не само у природним већ и у антропогеним вредностима.  У овом граду настале  су изузетне грађевине које су и данас сведоци бурне историје.
Познат је као град Мераклија. Нишлијама је кафана увек била друга кућа, где су туристи увек добродошли, па ако долазите у Ниш, да бисте доживели дух традиције, поред ресторана треба посетити и следеће локалитете :

  • Археолошки парк Медијана који представља културно добро од изузетног значаја које потиче из четвртог века наше ере.
  • Споменик на Чегру , место где се одиграла Чегарска битка у којој је страдао велики број српских војника али и велики број Турака.
  • Ћеле кулу, кулу од лобања која је јединствен споменик на овим просторима, настао након битке на Чегру.
  • Нишку тврђаву, која се налази на обали реке Нишаве, у самом центру града и најочуванија је турска војна грађевина.

 

Популарни смештај

Ле Палаце Апартментс Ниш, Медијана

1 ноћење
од 2.880 РСД
0 Рецензија

Мигеx стамбена зграда Ниш

1 ноћење
од 11.000 РСД
0 Рецензија

Временска прогноза